Excite

Verhuizen? Met deze verhuistips gaat het zeker goed!

Verhuizen kan een behoorlijk stressvolle gebeurtenis zijn. Het moet vaak binnen een kort tijdsbestek en is geen kwestie van je spullen van het ene huis naar het andere brengen. Er komt veel meer bij kijken. Voor je gaat verhuizen, is het slim om wat verhuistips door te lezen. Wij zetten een aantal goede tips voor je op een rijtje.

Voorbereiding is alles

Het maakt niet uit wie je vraagt, je zult altijd horen dat een van de belangrijkste verhuistips is dat je je goed moet voorbereiden. Begin op tijd met het verzamelen van stevige dozen, vraag ze bijvoorbeeld op bij de supermarkt of de drogisterij. Luierdozen en bananendozen zijn erg geschikt voor verhuizingen. Begin ook op tijd met het uitzoeken van je spullen. Alles wat je niet meer hoeft en weg kan, hoef je in feite ook niet te verhuizen. Als je je spullen niet op tijd uitzoekt, is de kans groot dat een aantal spullen nooit uit de doos gehaald worden en rechtstreeks weer naar zolder gaan. Dat is ook zonde van de moeite. Wil je de hulp van een verhuisbedrijf? Maak dan op tijd afspraken. Zeker in de zomer en het voorjaar is het extra druk bij die bedrijven en en kun je geen mensen krijgen of moet je hier de hoofdprijs voor betalen.

Adreswijzigingen en opzeggingen

De voorbereiding betreft natuurlijk niet alleen het fysieke verhuisproces. Ook je leven verhuist. Maak daarom een lijst met contacten die een adreswijziging moeten krijgen. Denk niet alleen aan familie en vrienden, maar ook aan de telefoonmaatschappij, de bibliotheek, de sportschool, enzovoorts. Wil je abonnementen opzeggen? Een verhuizing is in sommige gevallen een mooi moment om over te stappen, bijvoorbeeld voor je energie.

Houd het hoofd koel

Andere verhuistips die je veel stress kunnen besparen: zet op dozen wat erin zit, verpak breekbare dingen in handdoeken, geef alle hulptroepen duidelijke instructies en boven al: houd het hoofd koel. Als je de zaken goed hebt voorbereid, dan kan er niet zoveel mis gaan. Mocht zich dan wel een probleem voordoen, dan is het een kwestie van hier goed op inspringen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021