Excite

Verkoeling met een ventilator

Er zijn verschillende soorten ventilatoren. Om te beginnen een tafelventilator. Tafelventilatoren kunnen gemakkelijk op een bureau of een tafel geplaatst worden. Ze nemen weinig ruimte in beslag. Je kunt een tafelventilator ook onder je tafel zetten zodat je niet direct koele lucht in je gezicht krijgt, maar op je benen.

Heb je geen ruimte op je bureau, dan kun je kiezen voor een staande ventilator. Deze kun je naast een tafel zetten of ergens in een hoek van de kamer. De kop van een staande ventilator kun je zelf op de juiste hoogte neerzetten.

Aan het plafond kun je een plafondventilator bevestigen. Meestal functioneert deze op de lichtschakelaar. Meestal wordt een plafondventilator gebruikt in de slaapkamer.

Voor grotere ruimtes kun je een grondventilator kopen. Deze zijn een stuk krachtiger dan een tafelventilator. Doordat deze modellen krachtiger zijn, maken ze wel meer geluid dan andere ventilatoren.

Bovenstaande ventilatoren zijn er bovendien in meerdere uitvoeringen. Van de bekende ventilator met een groot rond blaasoppervlak tot een zogenaamde zuilventilator. Een zuilventilator is een hoog en langwerpig model. Omdat een zuilventilator langwerpig is, is hij compacter en overal makkelijk te plaatsen.

Waar je verder op kunt letten bij het kopen van een ventilator is hoeveel luchtsnelheden de ventilator heeft, of de ventilator over een verstelbare ventilatierichting beschikt en hoe groot de waaier is.

Op kieskeurig.nl kun je verschillende ventilatoren met elkaar vergelijken. Online een ventilator bestellen kan via Elektro Online, Installand, Naaykens of Vaclimate.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Niv Singer

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019