Excite

Verkoeling met een ventilator

Een ventilator is een handig middel dat kan helpen op warme, benauwde dagen. Met een ventilator kun je de boel wat aangenamer worden. Een ventilator wordt vaak gebruikt in de zomermaanden en je kunt hem in huis of op het kantoor gebruiken.

Een ventilator is vrij simpel. De ventilator draait enorm snel en daardoor wordt de lucht in de ruimte verplaatst. Sommige ventilators kun je ook heen en weer laten bewegen, voor nog meer koelheid. De maat van de ventilator kan ook heel erg verschillen. Je hebt hele grote, maar ook kleinere apparaten. Er zijn zelfs ventilators die je via een USB-stick in je computer kunt stoppen. Handig voor tijdens het werk! Je kunt het apparaat prima gebruiken als alternatief van een airco en het is veel minder duur dan een airco in het stroomverbruik.

Een ventilator kent helaas ook een paar nadelen. Als het echt heel erg warm is, dan wordt alleen de warme lucht verplaatst en zal een ventilator weinig nut hebben. Ook kan het op sommige werkruimtes niet ideaal zijn, omdat papieren alle kanten opwaaien.

Een ventilator kun je in veel winkels kopen. Denk aan warenhuizen en elektronicazaken. Ook op internet heb je talloze opties om ventilators te kopen, soms zelfs tweedehands. Bedenk welk formaat je ongeveer wilt voor een ventilator en wat je budget is. Hoewel een ventilator niet heel duur is, is het aan te raden om toch zorgvuldig een apparaat uit te zoeken.

Afbeelding: Flickr account velosteve

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019