Excite

Verkoeling van een ventilator

Er zijn verschillende soorten ventilatoren, voor elke toepassing kun je de ventilator uitkiezen die het beste bij je past. Het meest voorkomend zijn ventilatoren op een voet met een ronde waaier. Deze soort kun je kopen als een tafelmodel of als een staand model. Het voordeel van een tafelventilator is dat ie klein is en je kunt het apparaat gemakkelijk verplaatsen. Zo kun je ‘m op het bureau zetten, maar bijvoorbeeld ook op de grond.

Een staande ventilator neemt wat meer ruimte in, maar je kunt de hoogte zelf instellen. Een zuilventilator neemt minder ruimte in dan een staande ventilator en als je klein woont, kan dat een oplossing zijn. Een zuilventilator is langwerpig en daarmee dus vrij compact.

Een andere mogelijkheid is om voor een plafondventilator te kiezen. Dit is de ideale ventilator voor de slaapkamer. Er zit vaak een lamp in en de ventilator werkt dan ook via de lichtschakelaar. Daarnaast maakt een plafondventilator veel minder geluid dan een staande ventilator. Wel is een plafondventilator minder krachtig. Een grondventilator is wel een stuk krachtiger, maar die maakt dan ook veel geluid.

Bij het kopen van een ventilator zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Zo kan er verschil zijn in de luchtsnelheden van het apparaat. Maar let ook op of de ventilator een verstelbare ventilatierichting heeft. Een ventilator die draait, kan comfortabeler zijn dan een ventilator met een vaste stand. Een constante luchtstroom in één richting kan voor stijve spieren zorgen.

Afbeelding: Flickr, Jennie Faber

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019