Excite

Hoe pak je de verkoop van je huis aan?

Een huis verkopen is een grote en ingrijpende onderneming. Het is dus belangrijk dat je het goed aanpakt. Ook zijn de tijden momenteel niet echt gunstig voor de verkoop van een huis. Potentiële kopers krijgen door de crisis niet meer zo gemakkelijk een hypotheek, omdat de banken tegenwoordig strengere voorwaarden stellen. Daarbij staan de laatste jaren meer huizen te koop dan voorheen. Dat betekent dat de concurrentie sterk is en dat je goed beslagen ten ijs moet komen.

Check de wettelijke status van je huis

Wil je ondanks de mindere tijden toch je huis te koop zetten? Bereid de verkoop van je huis dan goed voor. Zoek uit hoe je huis er wettelijk voorstaat. Zijn er bijvoorbeeld verkoopregulerende bepalingen? Heeft de gemeente voorkeursrecht op je huis? In dat geval moet je wanneer je de verkoop van je huis in gang wilt zetten, het eerst bij de gemeente aanbieden. Ook is sinds 2008 een energielabel verplicht wanneer je je huis wilt verkopen. Verder is het een goed idee om te informeren bij de gemeente en het Kadaster of er nog speciale omstandigheden zijn rondom je huis die de potentiële koper moet weten.

Maak je huis in orde

Ga je met je woning de markt op zorg dan dat je huis er zo opgeknapt mogelijk uitziet. Ruim het op en zorg dat de potentiële koper niet al teveel wordt afgeleid door persoonlijke spullen. Ook werken zachte kleuren beter dan felle voor de verkoop van je huis. Met al deze maatregelen kunnen de mensen die komen kijken zich een betere voorstelling maken hoe ze de woning naar hun eigen hand kunnen zetten.

Schakel een makelaar in

Je kunt je huis verkopen zonder een makelaar, maar wanneer je er wel een inschakelt, kun je profiteren van zijn of haar kennis van de markt. Zo krijg je advies over hoe je je woning het beste kunt presenteren en welke prijs je kunt vragen.

Wil je meer informatie over de verkoop van je huis kijk dan bij Eigenhuis.nl.


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021