Excite

Vervangen laptops eindelijk de desktop?

20 Jaar geleden was een personal computer een luxemiddel. Niet iedereen had er een staan. Tegenwoordig staat er, bij wijze van spreken, in elke kamer van het huis wel een computer. Veel mensen gaan echter over op een laptop, omdat ze steeds meer als vervanger voor een desktop worden gezien.

Inmiddels is er ook een meer dan ruime keuze in laptops. Om te kijken welke het meest geschikt is voor je is het handig goed na te denken wat je er precies mee wilt gaan doen. Als je veel met ontwerpen en fotobewerking programma’s in de weer bent is het bijvoorbeeld zeer aan te raden een laptop te kopen met veel rekenkracht. Ben je bijvoorbeeld iemand die graag zware games speelt dan is een goede grafische kaart en rekenkracht een must. Kijk ook naar de accuduur, de schermgrootte en of het toetsenbord lekker tikt. Niks vervelender dan er thuis achter te komen dat iets niet naar tevredenheid is!

Probeer bij de aankoop een machine aan te schaffen die helemaal aan je wensen voldoet. Later extra geheugen bijkopen of toch die cd brander in laten bouwen kan een kostbare zaak zijn bij laptops. En zelf beschik je vaak niet over de kennis of het gereedschap om dat te doen. Koop ook direct een goede stevige laptoptas, mocht je hem meenemen onderweg dan biedt een dergelijke tas goede bescherming. Maar ook in huis is een tas een prima middel het apparaat netjes op te ruimen zonder kans dat je bijvoorbeeld de stroomkabel kwijtraakt.

Let goed op de prijs en de specificaties, in sommige advertenties wordt er voor ware bodemprijzen een laptop aangeboden. Vaak blijkt het dan om een volledig uitgekleed model te gaan of een overjarig model. Goed nalezen loont!

Afbeelding: Flickr account Steve Keys

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020