Excite

Slim shoppen: je vijverfolie goedkoop aanschaffen

Ervaringsdeskundigen weten inmiddels dat een vijver aanleggen en onderhouden niet makkelijk is. Het is geen kwestie van een gat graven en er water in doen; alles moet op elkaar afgestemd worden om te voorkomen dat je een groot gat vol algen krijgt. Dat kost ook veel geld, denk aan pompen, vissen, planten en speciale folies. Gelukkig kun je vijverfolie goedkoop aanschaffen.

Goedkope online shops

Voor wie weinig tijd heeft om allerlei winkels af te gaan, is het het makkelijkst om online te shoppen. Via Vijverwinkel.nl kun je bijvoorbeeld je vijverfolie goedkoop aanschaffen. Ook Tuinenvijverdirect.nl biedt 2D en 3D vijverfolie, precies op maat. Als je echt per se rubberen folie wilt, dan kun je dat onder meer aanschaffen via Voornekoi.nl.

Juiste folie

Wat je misschien niet weet, is dat het ook belangrijk is om het juiste folie te kiezen. Je hebt polytheen- (polyethyleen), PVC- en rubberfolie. Alle folies hebben hun eigen voor- en nadelen. Polyethyleen is de goedkoopste variant en is eigenlijk meer een soort landbouwfolie. Het is niet het allersterkste folie en het gaat ook niet heel lang mee. Bovendien is het plaatsen niet altijd even makkelijk en beschadigt het vaak tijdens het vullen van de vijver. Aan de andere kant is het wel weer in acht meter breedte leverbaar. Rubberfolie is eigenlijk het beste: dit is wel het duurst, maar gaat het langst mee en is vrij eenvoudig zelf te repareren. Bovendien is de kans op beschadigingen sowieso niet zo heel erg groot. Rubber in de vijver gaat tenminste 30 jaar mee.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018