Excite

Vijverplanten te koop: koop geen kat in de zak

Gezonde water-en vijverplanten en bloemen zijn noodzakelijk. Zij zorgen immers voor het biologisch evenwicht in onze tuinvijver, verantwoordelijk voor gezonde vissen en planten. Vijverplanten zijn overal te koop, maar hoe kies je de beste exemplaren en waar koop je ze met de meeste kans op succes?

Oppassen geblazen

Vijverplanten zijn overal te koop, van het gespecialiseerde vijvercentrum tot allerlei tuincentra, doe- het- zelfzaken en zelfs online. Ook hier is het opletten geblazen, want de gezondheid van onze vijver en dus ook van onze vissen en planten hangt ervan af.

Kies voor planten die in buitenlucht zijn gekweekt

Bij het kopen van onze vijverplanten ga je het best oordeelkundig te werk en daarmee verzeker je jezelf van de kwaliteit van de planten vooraleer de knoop definitief door te hakken. Koop je de planten online, dan controleer je zeker of de gevraagde kwaliteit en producten daadwerkelijk geleverd worden. Waar je je vijverplanten ook koopt, belangrijk is dat ze in buitenbassins zijn gekweekt, bij voorkeur in onverwarmd water, en dat ze daar ook overwinterden. Zo krijgen ze een sterk wortelgestel en zijn ze resistent zijn tegen allerlei ziektes. Koop je de vijverplanten online, dan moeten de planten goed beschermd en vochtig verpakt geleverd worden, voorzien van alle noodzakelijke informatie.

Te snel en te warm opgekweekt

In vele gevallen worden vijverplanten te koop aangeboden die te snel en te warm werden gekweekt. Hun kwaliteit is beneden alles. Deze planten verstoren het biologische evenwicht in de vijver. Zelf hebben ze een te zwak wortelgestel, waardoor ze slecht bestand zijn tegen ziekten. Dergelijke planten leven dan ook niet lang.

Let dus goed op de kwaliteit voordat je je vijverplanten koopt!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019