Excite

Vijverpomp kopen: hier let je op

Een vijverpomp kopen klinkt misschien heel makkelijk, maar als je je even verdiept in vijverpompen, dan zul je merken dat er heel veel verschillende soorten en maten zijn en dat niet elke vijverpomp ook automatisch geschikt is voor jouw vijver. Omdat vijverpompen best duur zijn, is het zonde om niet direct de goede pomp te kopen; een miskoop kan je zo een paar honderd euro kosten.

Energieverbruik

Een van de belangrijkste aspecten bij een vijverpomp kopen is het energieverbruik. Een pomp staat 365 dagen per jaar aan en gebruikt (veel) elektriciteit. Als je direct investeert in een duurdere pomp die een lager energieverbruik heeft, dan haal je het geld er direct uit. En soms is een energiezuinige pomp niet eens duurder en heb je als het ware dubbele winst. Naast energieverbruik is natuurlijk ook duurzaamheid belangrijk: als je veel geld uitgeeft aan een vijverpomp, dan wil je dat deze lange tijd mee gaat. Zoek hiervoor ook naar reviews van andere gebruikers, dan kom je het beste te weten hoe de pomp in de praktijk werkt.

Let op de capaciteit

Ook niet onbelangrijk: de capaciteit van de pomp moet overeenkomen met jouw vijver. Als je een pomp koopt die veel te groot is voor je vijver, dan betaal je meer dan nodig is. Koop je een pomp die te klein is, dan kan deze niet de taak vervullen die hij zou moeten vervullen. In beide gevallen is het zonde. Weet je niet precies wat je nodig hebt? Informeer dan bij een winkel die vijverpompen verkoopt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019