Excite

Vijvervissen kopen: geschikte vissen kiezen voor tuinvijver

Niet alle vissoorten zijn geschikt voor de tuinvijver. Zo kies je bij voorkeur voor niet-bodemwoelende vissen. Zo houd je het biologisch evenwicht in de tuinvijver in stand.

Vissen observeren

Gezonde vijvervissen kopen is niet eenvoudig. Ze zijn haast in alle tuincentra en nu ook online te kopen. Gezonde vijvervissen kopen je het beste in een speciaalzaak. Deze bieden je niet alleen kwaliteit, maar daar kan men je ook met raad en daad bijstaan. Observeer de vissen voor ze te kopen. Zwemmen ze in zuiver water en hoe is het gesteld met de kwaliteit van het plantenbestand?

Meest populaire vijvervissen

Hoe kies je de meest geschikte vissen voor je tuinvijver? Een vissoort die je in bijna iedere tuinvijver kunt aantreffen, is de winterharde goudvoorn, zowel geschikt voor moeras- als tuinvijvers. De goudwinde is een schoolvis, zwemt gegroepeerd en vraagt weinig onderhoud. Andere dankbare vissen voor onze visvijver zijn de elrits (opvallend kleine schoolvisjes), de blauwe sluierstaart met prachtig kleurenpalet. Onderhoudsvriendelijk en winterhard zijn de komeetstaartjes uit Japan en Japanse Shubuinkin of het Japanse goudvisje die zijn schoonheid te danken heeft aan zijn parelmoerachtige en transparante schubben.

Zoetwatermossels houden onze tuinvijver proper

Verblijven er bittervoorns in je tuinvijver, dan moet je daar zonder meer zoetwater- of zwanenmossels bijzetten. Dat zijn immers uitstekende waterreinigers. Bij kleine tuinvijvers tot 2500 liter en geen al te groot visbestand, volstaan een twintigtal zoetwatermossels. Deze zuigen langs de ene kant het vervuilde water op en laten het er langs de andere kan gefilterd weer uitstromen. Mossels planten zich voor tijdens de zomerperiode en worden tot 15 centimeter lang.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020