Excite

Een villa kopen voor als je geen miljonair bent

Veel mensen dromen van een eigen villa, maar denken dat je daarvoor miljonair moet zijn. Dat hoeft niet altijd, tenminste als je bereid bent om naar het buitenland te verhuizen. Want in Nederland betaal je een hoge prijs voor een eigen huis, zeker als deze vrijstaand is en in een aantrekkelijke woonwijk ligt.

Een villa in het buitenland

Dat de huizen in Duitsland en België goedkoper zijn dan in Nederland is al lang bekend. Maar ze zijn niet alleen zachter geprijsd, maar ook heb je vaak meer grond en ruimte. In Duitsland bijvoorbeeld barst het van de vrijstaande huizen. Daar vind je ook villa's. Heel erg geliefd zijn de zogenoemde stadsvilla's, doordat het vaak oudere huizen betreft waar nog originele details in te vinden zijn.

Maar een villa kun je ook onder de zon kopen. In Spanje bijvoorbeeld zijn de huizenprijzen sterk gedaald als gevolg van de financiële crisis. Zo komt je eigen vrijstaande huis met zwembad en grote tuin misschien wil binnen je financiële bereik.

Een extra voordeel van een eigen villa in een zonnig land is dat je het eventueel zou kunnen verhuren aan toeristen. Er zijn speciale bureaus die je al het werk uit handen kunnen nemen: het verhuur van je villa, het ontvangst van de gasten en het onderhoud van je eigendom. En natuurlijk kun je zelf je villa reserveren voor je eigen vakanties.

Ook kun je er na je pensioen echt in je eigen villa gaan wonen. Of wie weet kun je wel een baan krijgen die je vanuit het buitenland kunt doen. Dankzij internet is er nu erg veel mogelijk op het gebied van thuiswerken.

Vraag voordat je een villa koopt eerst deskundig advies

De huizenmarkt is erg grillig op het moment. Laat je daardoor goed adviseren voordat je zo'n zware financiële beslissing neemt als een villa kopen. Denk eraan dat een groot pand ook meer onderhoud vergt, net als een grote tuin. Daarbij gelden er in het buitenland weer andere wetten en regels dan in Nederland.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020