Excite

Een visvijver aanleggen met voorgevormde vijver

Ligt de plaats van je visvijver al vast? Ga je deze visvijver aanleggen met een voorgevormde vijver of met behulp van vijverfolie?

Welke visvijver kies je?

De plaats is belangrijk om het biologisch evenwicht in je visvijver op peil te houden. Zowel het vis- als plantenbestand heeft zon nodig om te overleven. Geef je visvijver een zonnige standplaats, maar overdrijf niet. Vissen hebben ook schaduw nodig. Teveel zon bevordert ook ontsierende algengroei.

Voorgevormde vijver of vijver aanleggen met folie?

Je kunt kiezen voor een voorgevormde visvijver, maar je kunt je visvijver ook aanleggen met behulp van vijverfolie. Een voorgevormde vijver is het gemakkelijkst om te installeren en bestaat meestal uit verschillende plantenniveaus. Om het biologische evenwicht te bewaren, is je visvijver bij voorkeur niet kleiner dan 5m2.

Zo leg je zelf een visvijver aan

Voorbereidende werken

Je legt de vorm van je visvijver vast met behulp van paaltjes die je rond de voorgevormde visvijver in de grond plaatst.

Visvijver uitgraven

Daarna graaf je de plaats van je visvijver en de plantenniveaus uit. Maak de put een tiental centimeter breder dan de visvijver.

Voorgevormde vijver plaatsen

Plaats de voorgevormde vijver waterpas op zijn plaats.

Vullen van de vijver

Vul een derde van de vijver met water. Verstevig de vijver met extra zand. Spoel je vijver in door dit zand goed nat te maken. Nadien vul je de vijver met water tot op een tiental centimeter van de rand.

Plaatsen van vissen

Na een maand kun je je visbestand uit zetten. Deze tijd is nodig om het biologisch evenwicht in de vijver te laten herstellen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020