Excite

Comfort en warmte dankzij vloerverwarming

Tijdens de koude winterdagen wil je er natuurlijk lekker warm bij zitten. En hoe kan dat beter dan met vloerverwarming? Vloerverwarming verhoogt het comfort binnen een huis en levert bovendien een aanzienlijke besparing op de stookkosten op. Een extra voordeel; doordat de warmte van onder komt, voelt het huis sneller warm en hoef je de verwarming niet doorlopend aan te hebben.

Gelijkmatige warmte met vloerverwarming

Het systeem van vloerverwarming is niet nieuw; de Romeinen hadden al een soortgelijk systeem, waarbij de warmte in holle ruimtes onder de vloer gehouden werd, zodat de vloeren zelf lekker warm aanvoelden.

Het grote voordeel van vloerverwarming is dat het een gelijkmatige verwarming biedt. Het systeem bestaat uit talloze buizen die op gelijke afstanden in de vloer worden aangebracht. Vervolgens worden die overgoten met cement. De buizen zorgen ervoor dat de hele ruimte, op elke plek, comfortabel warm wordt.

Een ander voordeel is dat vloerverwarming radiatoren vervangt; hierdoor heb je meer ruimte over in huis en hoef je niet tegen een radiator aan te kijken.

Nadelen van vloerverwarming

Vloerverwarming heeft ook een aantal nadelen. Zo kan het eigenlijk alleen bij nieuwbouw of een ingrijpende renovatie aangelegd worden; de vloer moet namelijk afgegraven en opnieuw gestort worden.

Ook is vloerverwarming minder goed te combineren met tapijten en vloerbedekking. De warmte wordt dan namelijk tegengehouden. Tegels zijn wel geschikt voor het gebruik met vloerverwarming, evenals houten vloeren. Bij houten vloeren dient wel naar een verlijmd exemplaar gekeken te worden; hout werkt namelijk en wanneer het niet verlijmd is, kunnen er flinke kieren ontstaan tussen de verschillende planken en is het zelfs mogelijk dat de planken omhoog komen.

Zelf vloerverwarming aanleggen

Wil je zelf in je nieuwe huis vloerverwarming aanleggen? Dan kun je de benodigde onderdelen het beste aanschaffen bij een professionele bouwzaak. Daar vind je bijvoorbeeld matten met de buizen die je moet gebruiken. Kies ook voor een goede pomp. Laat de installatie aansluiten door een professional en test deze voor de vloer gestort wordt!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021