Excite

Voel je vrij: een huis kopen in Frankrijk

Steeds meer mensen doen het, een huis kopen in Frankrijk. En geef ze eens ongelijk. In veel streken prachtige weersomstandigheden, schitterende natuur of zelfs je eigen kleine wijngaard!

Belangrijk om te weten is dat het kopen van een huis in Frankrijk er heel anders aan toe gaan dan dat we in Nederland zijn gewend. In Nederland kennen we de aankoopmakelaar die een geschikt huis voor je zoekt en onderhandelt over de prijs. Dat kennen ze in Frankrijk niet, enkel de verkoopmakelaar biedt daar zijn diensten aan. Deze verkoopmakelaar heeft geen inzicht in een centraal zoeksysteem zoals wij dat wel kennen, vaak wordt het verkoopbestand geheim gehouden om de concurrent maar geen inzicht te geven. In Frankrijk zetten mensen hun huis namelijk te koop via meerdere makelaars en wie als eerste een koper heeft, mag de commissie opstrijken. De kosten zijn over het algemeen wel gelijk in de zin dat de kopende partij de kosten voor een notaris draagt.

Het goedkoopste is om direct zaken te doen met de verkopende partij zelf. De verkopende partij berekent immers bij een verkoop door de makelaar deze kosten vaak door in de verkoopprijs, en die hoef je nu als koper niet te betalen wat resulteert in een goedkopere woning.

Doe in alle gevallen goed onderzoek naar de plek waar je wilt gaan wonen, praat met toekomstige buren of ga langs het gemeentehuis voor informatie. Het zou immers een domper zijn als naast je droomwoning bijvoorbeeld ineens een enorm winkelcentrum gebouwd wordt.

Afbeelding: Flickr account Jule_Berlin

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020