Excite

Voordelig kiezen voor een koophuis in Limburg

Hoewel Limburg een van de mooiste provincies van Nederland is, is het tegelijkertijd ook een provincie waar de prijzen van koophuizen uitzonderlijk laag zijn. Juist hierom kan het heel handig zijn om eens een koophuis in Limburg te overwegen. Zeker als je bijvoorbeeld toch al van plan was om wat in Limburg te kopen, of als je daar bijvoorbeeld familie hebt.

De reden dat een koophuis in Limburg erg voordelig is, is eigenlijk vergelijkbaar met de reden waarom huizen in het noorden van Groningen goedkoop zijn: ze liggen ver van de Randstad af, wat ze voor een grote groep mensen minder aantrekkelijk maakt. Dit zie je terug in de prijs. Bovendien worden prijzen laag gehouden, want wie in Limburg zijn of haar huis voor een lage prijs verkoopt, kan natuurlijk niet de hoofdprijs betalen voor een nieuwe woning in dezelfde provincie.

Als je hele sociale leven en je werk echter in Limburg te vinden zijn, maakt het natuurlijk helemaal niet zoveel uit dat je niet dicht bij de Randstad woont. Sterker nog; dat kan juist prettiger zijn, want dan heb je ook geen last van de files en de drukte die bij de Randstad hoort. In dat geval is een koophuis in Limburg dan ook een heel slimme keuze. Zorg er wel voor dat je echt niet te veel betaalt, want dan wordt het weer moeilijker om je huis tegen een scherpe prijs te verkopen.

Afbeelding: Flickr account ansik

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020