Excite

Vrije sector huur in Amsterdam?

Ben jij op zoek naar een woning in de vrije sector huur in Amsterdam? Maar weet je niet goed waar je moet beginnen met zoeken? Lees dan snel verder, want Excite zet je een aantal tips op een rijtje. Voor je het weet, zit je gebakken in je nieuwe huisje in de hoofdstad.

Wat is vrije sector huur?

Huren in de vrije sector betekent dat je je huis op de open markt huurt. Dat wil zoveel zeggen als je huis via een private eigenaar of via een winstmakende corporatie huren. De huurprijs van een woning op de vrije markt ligt doorgaans stukken hoger dan via de sociale woningmarkt - de woningmarkt die wordt gesubsidieerd door de overheid - maar wachtlijsten zijn doorgaans nihil of niet aanwezig.

Hoe vind je een huis in de vrije sector huur in Amsterdam?

Er zijn verscheidene mogelijkheden om een huis in Amsterdam te huren in de vrije sector. Je kunt online op zoek gaan naar woningen, zowel in de private huur als via een corporatie. Maar je kunt ook bij de verhuurmakelaar binnenstappen.

Online op zoek naar een woning

Een goed begin in je zoektocht naar een huurwoning in Amsterdam is door een kijkje te nemen op funda.nl. Deze website staat bekend om het grote aanbod aan koophuizen, maar heeft recentelijk ook een deel toegewijd aan huurwoningen. Een andere mogelijkheid is door je wensen te Googlen en in de zoekresultaten een kijkje te nemen. Let er dan wel op dat je een betrouwbare website te pakken hebt! Zelfs op Marktplaats worden tegenwoordig huurwoningen aangeboden. Wederom geldt ook hier dat je de verhurende partij goed natrekt!

Een huurwoning via de verhuurmakelaar

Een andere mogelijkheid om een vrije sector huurwoning in Amsterdam te vinden is om bij de verhuurmakelaar binnen te stappen. Deze makelaars zijn gespecialiseerd in de vrije sector huur. In Amsterdam zijn verschillende van deze makelaars te vinden, bijvoorbeeld Koops Makelaardrij en Amstelland Makelaars. Beide verhuurmakelaars hebben een groot aanbod aan huurwoningen, dus er zit er vast wel een voor jou bij!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020