Excite

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een magnetron?

Een magnetronwordt ook wel een microgolfoven genoemd. Dit apparaat werkt namelijk door middel van microgolven. Dit zorgt ervoor dat je producten in de magnetron opgewarmd worden. Je kunt in de magnetron ook producten ontdooien. En als je kiest voor een combimagnetron heb je ook de mogelijkheid om voedsel op andere manieren te bereiden dan alleen door opwarming.

Niet elk voedsel kun je in de magnetron klaarmaken. Diepvriesmaaltijdenzijn bij uitstek geschikt om in de magnetron te opwarmen. Het is snel en makkelijk, maar de smaak van diepvriesmaaltijden is vaak niet altijd even lekker. De warmte wordt door een magnetron geleidelijk aan verwarmd en daardoor zijn groentes zoals sperziebonen wel geschikt om in de magnetron te bereiden. Ook voor geschilde aardappels, appelmoes of rabarbermoes kun je de magnetron gebruiken.

Let bij het kopen van de magnetronop waar je het apparaat voor wilt gebruiken. Als je niet alleen maar producten wilt opwarmen, zou je voor een combimagnetron kunnen kiezen. Ook heeft een combimagnetron een grotere inhoud zodat je ook voor meerdere personen voedsel kunt opwarmen. Je moet ook letten op het vermogen van de magnetron. Vaak ligt het vermogen tussen de 700 en 900 Watt, maar hoe hoger het vermogen, hoe korter voedsel in de magnetron hoeft te staan.

Magnetrons hebben ook verschillende programma’s, waar je op kunt letten bij de aanschaf. Bij de meest simpele magnetrons kun je alleen het vermogen en de tijd instellen. Maar er zijn ook magnetrons die je met een uitgestelde start kunt instellen. Dat betekent dat je instelt hoe laat de magnetron moet beginnen met opwarmen, op die manier zou je bij thuiskomst direct al kunnen gaan eten.

Afbeelding: Flickr, admiller

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020