Excite

Waar moet je op letten bij het huren van een huis?

Je kunt op meerdere manieren een huis huren. Zo kun je je bijvoorbeeld inschrijven bij een woningbouwvereniging. Daar moet je doorgaans wel lang ingeschreven staan voordat je een huis kunt krijgen. Per maand krijg je punten en de persoon die de meeste punten heeft kan het huis krijgen.

De beschikbare huizen bij de woningbouwvereniging zijn soms ook voorzien van verschillende eisen. Zo zijn er vaak woningen die bijvoorbeeld speciaal voor starters zijn. Deze zijn goedkoper en bedoeld voor mensen die voor het eerst een woning huren. Er zijn ook speciale huurwoningen voor senioren. Ook zijn er woningen waar je met minimaal twee mensen moet wonen om er te kunnen komen.

Behalve een woning bij de woningbouwvereniging, kun je ook huren bij particulieren. Sommige mensen hebben zelf woningen (of een gedeelte van een woning) te huur. Vaak zijn zij ingeschreven bij een organisatie, om te laten zien dat ze daadwerkelijk betrouwbaar zijn. Je kunt deze woningen doorgaans vinden via advertenties in bijvoorbeeld lokale kranten.

Als je een woning huurt heb je vaak ook recht op huurtoeslag. Je krijgt dan van de overheid een klein gedeelte van de woning. Houd er overigens bij het huren van een woning altijd rekening mee dat er vaak nog extra kosten bijkomen, zoals gas, water, licht en eventuele servicekosten.

Afbeelding: Flickr account faceme

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020