Excite

Een wasdroger kopen: wat je moet weten

Een wasdroger is ontzettend handig; ook als het slecht weer is, kun je daarmee gemakkelijk kleding en textiel drogen. Dat betekent dat je binnen een mum van tijd frisse spullen hebt, weer of geen weer. Een wasdroger kopen is dus een goed idee, maar waar doe je dat? Of belangrijker nog: hoe doe je dat? Wij geven je vaste een aantal tips om je op weg te helpen.

Wasdroger kopen: de soorten

Voor je een wasdroger gaat kopen, moet je weten dat er verschillende soorten zijn. De belangrijkste soorten zijn de luchtafvoerdroger, de condensdroger en de warmtepompdroger. Daarnaast zijn er nog gasgestookte drogers. Die zijn echter vrij prijzig en gas is tegenwoordig ook erg duur. Dit is dan ook niet altijd de beste oplossing. Een condensdroger is het makkelijkst te installeren. Die vangt al het vocht namelijk op in een bakje en zolang je dat bakje regelmatig leegt (bijvoorbeeld weer in de wasmachine) zit je goed. Voor een luchtafvoerdroger moet je een opening naar buiten hebben. Ook een warmtepompdroger is een optie. Die is energiezuinig, maar wel veel duurder. Als je de wasdroger vaak gebruikt, is dit ook een goede optie.

Onderhandelen

Bij een wasdroger kopen hoef je echt niet altijd de volle prijs te betalen. Juist op dat soort apparaten is vaak veel te besparen. Ook kun je er soms praktische accessoires bij krijgen. Zorg dat je goed wat prijzen in je hoofd hebt, zodat je sterker staat in je onderhandelingspogingen. Natuurlijk helpt het ook als je bereid bent om de droger alsnog ergens anders te halen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020