Excite

Wasdroger kopen: een paar tips

Een wasdroger kopen met een lijstje met tips gaat een stuk gemakkelijker; het is immers niet iets dat je elke dag doet. Een verkoper in een winkel krijgt vaak commissie als hij een wasdroger weet te verkopen. Als dat een percentage is, vaart hij er wel bij als hij een goedkopere wasdroger verkoopt. Het is daarom goed ook andere bronnen te raadplegen. Het internet heeft dat een stuk gemakkelijker gemaakt.

Wasdrogers heb je in verschillende types, groottes en merken. Bekende en vertrouwde merken zijn Whirlpool, Miele, AEG, Electrolux, Bosch en Zanussi. Deze grote merken geven vaak langer garantie op de machine, iets wat je in elk geval moet nakijken voor dat je gaat kopen. In ruil daarvoor betaal je vaak iets meer.

Opties

Een wasdroger kost meestal rond de 400 euro. Het is daarom belangrijk dat je de opties vergelijkt en precies weet wat jouw eisen zijn. Heb je bijvoorbeeld een nachtmeter, overweeg dan een wasdroger met instelbare startvertraging. Op die manier kan je energie uitsparen. Een display met resterende tijd is dan weer heel handig als je vooral overdag wilt drogen.

Energiegebruik

Tegenwoordig is het heel erg duidelijk welke wasdrogers minder energie verbruiken. Het energielabel is een erg gemakkelijke indicator. A en B zijn het beste voor het milieu én voor jouw energierekening.

Snelheid en gebruiksgemak

Duidelijke menu's in het Nederland zijn wel zo gemakkelijk, zodat iedereen in principe de wasdroger kan hanteren. Vraag in de winkel gerust om een demonstratie om dat na te kijken. Check ook even met de verkoper hoe snel de machine een lading was kan drogen. Ga hierbij uit van een capaciteit van 7 kilo, wat het gemiddelde is.

Geluid en vochtigheidsgraad

Woon je in een appartement, dan zal je ook even na moeten kijken hoeveel geluid je wasdroger maakt. Bovendien worden wasdrogers getest op hoe droog ze de omgeving houden. Dat is zeker in de winter van groot belang als je schimmels wilt voorkomen.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021