Excite

Wasdroger van Whirlpool: een juweeltje!

Mijn wasdroger van Whirlpool: hoe lang gaat ie nog mee?

Inmiddels is mijn drooghulp 19 jaar oud. Niet goedkoop in aankoop dat moet ik toegeven. Maar tot op vandaag nog geen droogbeurt spijt van! Hij doet het nog steeds prima. Ik ben dus een zeer tevreden klant. Ja, die bestaan!

Whirlpool?

Bij de aankoop had ik echter nog nooit van Whirlpool gehoord. In die tijd bleek Whirlpool tot de Philips-familie, afdeling 'witgoed', te behoren. Wist ik veel!

Wasdroger?

Trouwens, de ene wasdroger is de andere niet! In België is een wasdroger een eenvoudige, ja zelfs ouderwetse, droger of droogzwierder die dus niet wast, maar alleen maar droogt. Het is, of moeten we zeggen, 'was' een apart toestel dat de huisvrouw vanaf de jaren 50 ging gebruiken. De was verhuisde dan na de wasbeurt uit de wasmachine naar de (was)droger. Waarom een apart toestel? Ten eerste omdat de eerste wasmachines geen droogoptie hadden. Ten tweede: de wasmachines die later werden gemaakt, hadden wèl een droogprogramma, maar maakten niet genoeg toeren. Hierdoor was de was niet droog genoeg.

Vandaag de dag wordt een wasdroger in Nederland ook droogtrommel genoemd. In België ook maar daar heeft men het ook over een droogkast.

Aankooptips

Als je wasdroger aan vernieuwing toe is, heb je keuze te over. Tussen al die apparaten zit er uiteraard een behoorlijk verschil. Dat heeft alles te maken met de technische kenmerken van wasdrogers. Dat zijn: soort droger (luchtafvoer, condens, warmtepomp), de trommelinhoud, het energieverbruik en het aantal programma's.

Gamma van Whirlpool

Het aantal wasdrogers dat Whirlpool vandaag aanbiedt, omvat circa 50 modellen. Keuze te over dus. De goedkoopste modellen zijn de luchtafvoerdrogers. Dan volgen de condensdrogers en de wasdrogers met een warmtepomp zijn het duurst.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019