Excite

Wasmachinefilter schoonmaken: zo doe je dat

Last van vervelende luchtjes of een lekkende wasmachine? De wasmachinefilter schoonmaken kan het verhelpen. Je zult merken dat je de machine niet meer ruikt en je water wordt sneller afgevoerd. Bovendien zorgt het schoonmaken van de wasmachinefilter voor een langere levensduur van je wasmachine. Voor de meeste machines wordt aangeraden het wasmachinefilter één tot twee keer per jaar schoon te maken.

Waar zit het filter?

Waar zit het filter in je wasmachine? Afhankelijk van het merk en type kan dit verschillen per machine. Bij de meeste wasmachines zit het filter aan de voorkant; achter een klepje. Raadpleeg anders de handleiding. Het klepje kun je eenvoudig opentrekken. Als er geen handvat aan het klepje zit, gebruik dan een schroevendraaier om het wasmachinefilter tevoorschijn te halen.

Filter verwijderen

Bekijk nu goed hoe het er achter het klepje uitziet: dit is belangrijk voor als je zometeen het filter weer terug plaatst. Zorg dat de machine is uitgeschakeld. Als het goed is zie je achter het klepje een slangetje zitten. Plaats een bakje onder dit slangetje en tap zo het water af dat in de filter zit. Bij sommige machines moet je het filter een stukje losdraaien. Nu kun je het filter verwijderen door het krachtig naar links te draaien.

Filter reinigen

Het filter reinigen doe je onder de kraan. Gebruik een oude tandenborstel om goed alle zeepresten en stofjes weg te poetsen. Maak met een oude theedoek maak je het pomphuis van de filter schoon. Dit is waar je net de filter uit hebt gehaald. Vaak zit hier ook nog rommel in dat van kleding is afgekomen. Dit is ook de plek waar je soms knopen of beha-beugels tegenkomt.

Wasmachinefilter terugplaatsen

Plaats nu de wasmachinefilter terug in het pomphuis. Draai de filter goed aan om lekkage te voorkomen. Bij sommige machines moet je voor het gebruik van de machine, eerst de pomp heractiveren. Lees in de handleiding hoe dat bij jouw wasmachine werkt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021