Excite

Wat heb je nodig voor ADSL?

ADSL biedt vele voordelen ten opzichte van het oude inbellen. Zo ben je gewoon telefonisch bereikbaar als je aan het internetten bent en je download- en uploadsnelheid is ook nog eens veel hoger. Nog fijner is dat je bij ADSL gewoon een abonnement afsluit voor een vast bedrag per maand. Je weet precies wat je moet betalen en betaalt niet per telefoontik. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Wil je via ADSL gaan internetten? In vrijwel elke woning is het mogelijk. Je hebt niet per se een vaste telefoonlijn nodig, maar wel een telefoonaansluiting. En als je computer een netwerkkaart heeft, dan heb je alle dingen die je nodig hebt voor ADSL. Wel is het soms nodig dat je vanaf de telefoonaansluiting een kabel doortrekt, maar daar kun je gewoon telefoonsnoer voor gebruiken.

Van de aanbieder waar je je ADSL-abonnement afgesloten hebt, krijg je de rest. De provider geeft je meestal een modem in bruikleen die het internetsignaal doorgeeft. Dit modem kan een monteur voor jou installeren, maar als je een beetje handig bent, kun je het modem ook zelf installeren. Je krijgt het beste signaal als je het modem installeert, zo dicht mogelijk bij het punt waar de telefoonaansluiting het huis binnenkomt. Meestal is dat in de meterkast.

Als je het modem geïnstalleerd hebt, heb je meteen internet. Met een laptop met een draadloze netwerkadapter, kun je direct verbinding maken met het netwerk. Heb je een computer zonder zo’n netwerkadapter, dan moet je nog een kabel trekken van het modem naar de computer. En dan ben je klaar om zonder de ouderwetse pieptonen te internetten.

Afbeelding: Flickr, Matt Newman

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021