Excite

Wat is ADSL?

ADSL betekent Asynchrone Digital Subscriber Line. ADSL wordt gebruikt over een koperdraad, die ook wordt gebruikt voor telefonie. Hierdoor hoeven er dus geen extra kabels gelegd te worden. De downloadsnelheid is bij ADSL wel sneller dan de upload snelheid. Via een model kun je het internet op met je computer, laptop of spelcomputer.

Er zijn verschillende providers voor ADSL. Denk aan UPC, Het Net, XS4All, Telfort en Tele2. XS4All heeft al meerdere prijzen gewonnen als beste provider. UPC was één van de eerste aanbieders van ADLS en had toen nog de naam Chello.

ADSL wordt vaak aangeboden in pakketten. Dit betekent dat je telefoon, televisie en internet voor een vaste prijs kunt krijgen. Dit maakt ADSL erg gemakkelijk en in veel gevallen ook voordelig. Het kan soms zelfs goedkoper zijn dan Breedband, omdat je meerdere dingen in één keer krijgt. Dit is echter wel afhankelijk van het pakket dat je kiest.

Wil je ADSL of overstappen naar een andere provider? Vergelijk dan verschillende prijzen met elkaar. Bekijk ook wat je precies krijgt in een pakket met televisie en telefoon. Krijg je misschien extra tv-zenders? En hoe snel in het internet? Het kan ook raadzaam om te kijken naar de meningen van anderen. Hoe zijn hun ervaringen met de provider en het ADSL internet? Wanneer je dit allemaal goed bekijkt kun je makkelijker een provider vinden die bij je past.

Afbeelding: Flickr account 4everyoung

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019