Excite

Wat is breedband?

Wat is Breedband internet nou eigenlijk? Breedband is een soort verzamelnaam. Het betekent dat de verbinding een snelle verbinding is. Er zijn verschillende manieren voor breedband internet. De een is doorgaans wel sneller dan de ander.

Je hebt bijvoorbeeld internet via de kabel, ADSL, internet via de satelliet, internet via glasvezel en UMTS via mobiele verbindingen. Het is aan te raden om uit te vogelen wat de voor- en nadelen van al deze soorten internet zijn. Zo is bijvoorbeeld glasvezel nog niet echt ontwikkeld en lang niet overal in het land beschikbaar. Wel is het internet dan enorm snel. Dit wordt nu echt de nieuwe toekomst, dus het kan raadzaam zijn om te informeren of het breedband ook bij jou in de buurt zal komen.

Behalve het soort internet heb je ook nog eens allerlei verschillende providers. Er zijn talloze bedrijven die internet aanbieden en de prijzen zijn overal anders. Bekijk goed wat de verschillende providers te bieden hebben. Soms hebben ze ook pakketten, waardoor je voordeliger uit kunt zijn.

Er wordt geregeld getest of de providers gebruiksvriendelijk zijn. Lang niet alle providers worden gezien als goed, omdat bijvoorbeeld de klantenservice heel slecht is. Ook het internet kan soms uitvallen. Daarom is het raadzaam om te kijken wat andere mensen van de provider vinden. Zijn er veel klachten of is men in het algemeen tevreden? Natuurlijk moet de provider dan ook nog beschikbaar zijn in jouw regio.

Afbeelding: Flickr account fuzzcat

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019