Excite

Wat kost verhuizen nu eigenlijk?

'Wat kost verhuizen nu eigenlijk?' Misschien heb je jezelf de vraag wel eens gesteld. Dan zou je zeker een uitzondering zijn, want veel mensen staan helemaal niet stil bij de kosten van een verhuizing. En dat terwijl die toch behoorlijk op kunnen lopen, ook als je bijna alles zelf regelt. Wij hebben een aantal handige aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.

Scenario 1: je laat alles doen

Het antwoord op de vraag 'Wat kost verhuizen?' hangt helemaal af van of je zelf verhuist, of dat je het laat doen. Als je een verhuisbedrijf inschakelt, dan liggen de kosten hoger. Je hebt er wel veel gemak van. Als je zelf alle dozen al ingepakt hebt, dan zul je voor een verhuizing van een gemiddeld gezin uit een gemiddelde woning ongeveer 1.200 euro tot 1.400 euro kwijt zijn. Als je de verhuizers ook alles nog in laat pakken, dan moet je er zeker een paar honderd euro bij optellen. Wel zitten hierin ook de kosten voor het vervoer inbegrepen, iets dat je anders apart moet betalen. Als je zelf alles inpakt, moet je ook nog rekening houden met de kosten van verhuisdozen: ongeveer 2 euro per stuk.

Scenario 2: je doet alles zelf

Als je zelf alles rondom je verhuizing regelt, dan moet je eveneens rekening houden met de kosten van verhuisdozen. Je kunt eventueel ook al tijdig bij supermarkten langs gaan om daar om stevige dozen te vragen. Ook luierdozen van de drogisterij zijn erg handig voor een verhuizing. Als je zelf geen busje of grote auto hebt, zul je mogelijk wat moeten huren. Dit kost ongeveer 150 euro per dag. Ook moet je soms borg betalen. Heb je hulp? Houd dan ook rekening met eten en drinken voor iedereen; een bezoekje aan de snackbar wordt het op zo'n drukke dag toch al snel en ook die kosten kunnen best oplopen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020