Excite

Wat zijn de keukentrends van 2013?

Op hoog tempo wordt er apparaten en ideeën ontwikkeld om je keuken nog praktischer in te richten. Niet alle ontwikkelingen zijn even innovatief. Volgens de kenners moeten we denken in de woontrends van nu. Gemak, energiebesparing en duurzaamheid zijn de sleutelwoorden voor een moderne keuken. Welke trends hierbij niet te missen zijn lees je in dit artikel.

Kokend water kraan

De kokend water kraan is al enkele jaren op de markt. Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een dergelijk systeem. Direct kokend water uit de kraan is praktisch en snel. Groenten, rijst en pasta zijn binnen enkele minuten te bereiden. Daarnaast is het een energiezuinige manier van koken. Een heet water kraan is zuiniger dan water in een fluitketel of waterkoker warm te maken.

Duurzaam wonen

De kokend water kraan past goed bij de trend van duurzaam wonen. Duurzaam wonen in 2013 betekent dat je rekening houdt met je omgeving, door bijvoorbeeld afval te scheiden, maar ook door kosten te besparen in je eigen woning. Met een kokend water kraan kan de energierekening omlaag gebracht worden. Daarnaast kun je denken aan waterbesparende kranen, nieuwe energiezuinige apparatuur, en producten kopen zonder of in recyclebare of hervulbare verpakkingen.

Apparatuur bedienen met je smartphone

Keukenapparatuur bedienen met je smartphone? Het klinkt als een futuristisch snufje techniek, maar toch zijn de eerste ontwikkelingen op dit gebied al op de markt. Zo kun je voordat je vertrekt van je werk met je smartphone alvast de oven aanzetten. De oven is dan al voorverwarmd als je thuis komt en de pizza kan er direct in.

Open keuken

Behalve in de ontwikkelingen wat betreft keukenapparatuur, zien we ook trends in de inrichting van keukens. De trend van 2013 is je keuken te betrekken in het dagelijks leven van het gezin. Een grote open keuken is daarom helemaal van nu. Daarnaast wordt er extra aandacht besteed aan stijlvolle apparatuur die gezien mag worden. Denk aan een mooi espressoapparaat of een trendy keukenmachine. Niet langer hoeft keukenapparatuur achter een deurtje te staan. De keuken wordt in 2013 nog meer een plek in huis die gezien mag worden

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021