Excite

Op zoek naar waterplanten voor de vijver: waar zijn ze te koop?

Wie van plan is waterplanten voor de vijver aan te schaffen, wil natuurlijk eerst weten wat er allemaal te koop is. De naam 'waterplanten' staat voor alle planten die graag in of vlak bij het water groeien. De keuze die je daarin hebt, is te verdelen in vier soorten.

Je hebt moerasplanten die langs de oever of in het ondiepe water groeien. Of de lelie-achtigen die wel behoren tot een van de meest bekende vijverplanten vanwege de mooie en beroemde waterlelie die regelmatig in sprookjes verschijnt. Drijfplanten zijn misschien minder sprookjesachtig, maar wel erg sterk in het helder houden van het vijverwater. Ze zijn zelfs goede helpers om een troebele vijver weer schoon maken. En dan zijn er nog de zuurstofplanten. Deze doen precies wat het woord al zegt; ze geven zuurstof aan het water en zijn dus onmisbaar voor een gezonde vijver.

Oriëntatie en informatie

Om je te oriënteren en te laten informeren kun je het beste naar plaatsen gaan, waar waterplanten voor de vijver te koop zijn. Een tuincentrum is bijvoorbeeld een goede plek. Maar je kunt ook op zoek gaan naar een speciaalzaak in vijvers voor meer keus. Zoals Vijvercentrum in Overloon (www.vijver.nl). Kijk maar eens in de Gouden Gids voor de dichtstbijzijnde vijverspecialist bij je woonplaats.

Online zijn er ook waterplanten voor de vijver te koop

Maar ook online zijn er volop mogelijkheden om informatie te vinden over waterplanten voor de vijver, zoals via www.vijverinsite.nl. Bovendien zijn er diverse websites waar waterplanten voor de vijver te koop zijn. Ga bijvoorbeeld eens kijken bij www.schonevijver.nl. Hier kun je zowel zuurstofplanten moerasplanten, drijfplanten als waterlelies online bestellen. Let er wel op dat waterplanten voor de vijver niet het hele jaar door te koop zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019