Excite

Een weegschaal kopen? Zo doe je dat!

Een weegschaal kopen, lijkt een kwestie van even naar de (web)winkel gaan en er eentje uitzoeken. Het aanbod weegschalen is echter groot en elke weegschaal heeft zijn eigen kwaliteiten en minpunten. Ben je van plan een weegschaal te kopen? Lees dan eerst de tips uit dit artikel.

De personenweegschaal

De weegschaal die de meeste mensen in huis hebben staan, is de personenweegschaal. Je hebt van deze weegschaal digitale en analoge versies. Hierbij is de digitale weegschaal het meest betrouwbaar. Je kunt kiezen voor een weegschaal die alleen je gewicht aangeeft of een weegschaal die ook je vet meet. Let wel op: de vetmeting is altijd slechts een indicatie. Enkel een dokter of diëtist kan je vetpercentage precies meten.

De keukenweegschaal

Kook of bak je vaak, dan kun je eigenlijk niet zonder een keukenweegschaal. Ook is de keukenweegschaal handig bij het frankeren van brieven. Doordat je de envelop die je wilt versturen kunt wegen, weet je precies hoeveel postzegels erop moeten. Een goede keukenweegschaal meet tot op tien gram nauwkeurig. Net als bij de personenweegschaal heb je digitale en analoge versies, maar tegenwoordig moet je naar de analoge varianten goed zoeken. De digitale keukenweegschaal is het meest betrouwbaar.

Na de aankoop

Heb je eenmaal een weegschaal, let er dan goed op waar je deze neerzet. Het is belangrijk dat de ondergrond voor een weegschaal egaal en zo waterpas mogelijk is. Hiermee krijg je namelijk het meest betrouwbare resultaat. Steeds een andere plek gebruiken om de weegschaal te gebruiken is geen aanrader. Gebruik in plaats daarvan een vaste plek, zoals een hoekje van de badkamer of de slaapkamer.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019