Excite

Welke BBQ moet ik kopen?

Zwoele zomeravonden worden nog fijner door gezellig samen buiten te eten. De maaltijd die bij uitstek bij de zomer past bereid je natuurlijk op de BBQ. Welke BBQ het beste bij jou past hangt van een aantal dingen af. Of je nu wegdroomt bij een gasbarbecue, een ouderwetse op kooltjes of misschien zelfs een exotische skottelbraai, wij helpen je de beste BBQ te vinden!

Welke BBQ past bij jou?

Tegenwoordig kun je uit vele soorten barbecues kiezen. En elk type heeft weer voordelen en eigenschappen die hem uniek maken. Uiteraard moet je eerst goed bedenken wat je met je barbecue wilt doen en wat je er precies van verwacht. Wil je vooral gebruiksgemak of ga je toch voor de authentieke barbecuesmaak? En ga je hem vaker gebruiken of vind je twee keer per jaar wel genoeg?

Ouderwets op kooltjes

Veel mensen zweren nog steeds bij de barbecue op kooltjes. Deze modellen zijn vaak het goedkoopst en je vlees, vis of vegetarische gerechten krijgen die lekkere, ouderwetse rooksmaak. Maar ze zijn vaak moeilijk om aan te steken en geven veel rommel. Denk je weinig te gaan barbecueën, dan is deze barbecue het meest geschikt. De aanschafkosten zijn laag en je ervaart het 'echte' barbecueën. Een mooie koolbarbecue vind je bij een bouwmarkt als Gamma al voor 25 euro.

Barbecuen op gas

Ook de barbecue op gas is erg populair in Nederland. Logisch eigenlijk, want deze vorm van barbecueën is wel heel erg gemakkelijk! De barbecue staat in een mum van tijd aan en het vuur is perfect af te regelen. Wel is een gasbarbecue iets duurder dan een barbecue op kooltjes en dien je af en toe je gasfles te laten bijvullen. Wil je veel barbecueën, dan is dit model uiterst geschikt. Een goedkope gasbarbecue tik je al op de kop voor rond de 50 à 60 euro.

De skottelbraai

Vreemde eend in de bijt is de skottelbraai, die het midden houdt tussen een wok en een barbecue. Je kunt er prima vlees op grillen, maar ook een rijstgerecht is er in te bereiden. Een absolute aanrader als je eens origineel uit de hoek wilt komen. Op skottelbraaishop.nl bestel je al een skottelbraai voor 65 euro, maar ook de luxere modellen heeft deze webshop op voorraad.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020