Excite

Welke breedbandverbinding past bij jou?

Als je breedbandinternet wil, is de eerste beslissing die je moet maken, of je kabel of ADSL wilt. Breedband staat namelijk voor snelle netwerkverbindingen, met een snelheid hoger dan 256 kbits/s. Kabelinternet en ADSL bieden beide deze snelheid. Het is dus slim om de verschillen van beide breedbandverbindingen te vergelijken, zodat je zeker de juiste keuze maakt.

Kabelinternet gaat via de coax-kabel van de televisie. Als je dus een kabeltelevisieaansluiting in je woning hebt, kun je kabelinternet krijgen. Het grote voordeel van internetten via de kabel is dat je hoge snelheden van maar liefst 120 Mpbs. Maar als veel mensen in jouw buurt net als jij internetten via de kabel, kan het zijn dat je downloadsnelheid daardoor beïnvloed wordt.

Een ADSL-abonnement gaat via de telefoonlijn. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een telefoonaansluiting in je woning. Snelheden van ADSL zijn vaak niet zo hoog als wanneer je internet hebt via de kabel, maar daar staat tegenover dat ADSL een stabiele downloadsnelheid heeft. Zo weet je precies wat je krijgt.

Als je besloten hebt welke breedbandverbinding je wilt, kun je prijzen gaan vergelijken van de verschillende aanbieders. Er zijn meerdere sites waar je dat kunt vergelijken. Bij de meeste sites moet je eerst je postcode invoeren, zodat je vervolgens precies weet welke internetprovider en welke abonnementen bij jou beschikbaar zijn. Dat kan per postcode verschillen. Op zo’n vergelijkingssite zie je niet alleen de prijs, maar ook de snelheid van je abonnement en er staat bij of je een modem in bruikleen krijgt. Zo zal je altijd een breedbandverbinding vinden die voor jou geschikt is.

Afbeelding: Flickr, Andres Rueda

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021