Excite

Welke magnetron kies jij?

De magnetron deed in de jaren ’80 zijn intrede in de Nederlandse keukens. Inmiddels is het apparaat voor veel gezinnen een onmisbaar apparaat geworden. Even snel iets opwarmen of ontdooien is immers zo gepiept. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende types te koop. Welke magnetron is voor jou de beste keus?

De ‘gewone’ magnetron is ook wel bekend als de solomagnetron. Hiermee kun je alleen maaltijden opwarmen. Als je de magnetron ook wilt gebruiken om voedsel te bereiden, kun je beter voor een ander type kiezen. Vaak is de solomagnetron wel aangevuld met een ontdooistand.

De combimagnetron is bij veel mensen favoriet. Dit type combineert een magnetron met een elektrische oven. Vooral als je een kleine keuken hebt, is een combimagnetron ideaal. Je hebt maar weinig ruimte nodig, en heb toch de beschikking over zowel een oven als een magnetron. In een combimagnetron kun je, anders dan in de solomagnetron, bijvoorbeeld ook ovengerechten opwarmen. En zelfs een krokant korstje is mogelijk!

De stoomovenmagnetron is het nieuwste type. Dit is een combimagnetron, maar dan uitgebreid met een stoomovenfunctie. Als je erg van gezonde voeding houdt, dan is deze luxe magnetron een goede keuze voor jou. Maaltijden worden namelijk verwarmd door middel van stoom, waardoor zowel de smaak als de vitaminen veel beter behouden blijven.

Heb je besloten welk type magnetron wilt kopen, dan hoef je alleen nog maar te bedenken of je een vrijstaand of een ingebouwd apparaat wilt. Daarover kun je je het beste in de winkel laten informeren.

Afbeelding: Flickr, gebruiker dougww

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020