Excite

Witte slaapkamer inrichten

De kleur wit brengt rust en romantiek terug in de slaapkamer. Daarvoor hoef je vaak niet druk aan het klussen. Je slaapkamer inrichten met wit gaat eenvoudig met deze tips voor leuke woonaccessoires en textiel.

Wit beddengoed

Een witte slaapkamer begint met wit beddengoed. Voor een romantische look en feel ga je voor verschillende soorten textiel. Kies bijvoorbeeld voor twee losse dekens in plaats van een vier seizoenendekbed. Gebruik verschillende dekbedhoezen, bijvoorbeeld wit linnen beddengoed in combinatie met een katoenen dekbedovertrekset met lichtblauwe bloemetjes.

Romantiek

Voor een zweem van romantiek leg je extra kussens op het bed. Voor een luxe look en feel ga je voor twee hoofdkussens per persoon. Heb je geen hoofdbord? Sier dan het hoofdeinde op met wit gebreide kussenslopen, wit kanten hoezen en kussenslopen met een sierrand. Op een koude winternacht kleed je het bed verder aan met een sprei. Afgelopen seizoen zagen we veel grof gebreide spreien, maar ook gewatteerde, doorgestikte spreien kunnen dit seizoen nog steeds. Als je bang bent voor snel vervagen van het wit kies dan voor lichtgrijs.

Witte meubels voor slaapkamer

Een witte slaapkamer inrichten kan met witte meubels. Zeker wanneer je een houten vloer hebt is het belangrijk om wit door te trekken naar de rest van je interieur. Met witte meubels kun je denken aan kleine krukjes om planten op te zetten, of een wit geschilderd fruitkistje als nachtkastje. Met een witte antieken eetkamerstoel maak je de slaapkamer af. Doordat je waarschijnlijk veel beddengoed hebt dat over de rand van het bed hangt, is een wit bed niet noodzakelijk. Probeer de kleuren wel neutraal te houden. Heb je een houten vloer? Houd de kleuren neutraal in wit, grijs of hout.

Vloerkleed slaapkamer

Een slaapkamer inrichten is eigenlijk niet af zonder vloerkleed. Niets is fijner dan uit bed stappen op een zachte vloer. Witte vloerkleden zijn erg snel vies, dus ga voor een hoogpolig tapijt waar minder snel vlekken op te zien zijn. Of kies een tijdloze schapenhuid van de Ikea.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021