Excite

Woning huren Rotterdam: handige tips

Een woning huren in Rotterdam? Dan ben je niet de enige: veel Nederlanders, zowel gezinnen als studenten, zijn op zoek naar een leuke woning in deze prachtige stad. Als je er tussen wilt komen, dan zul je veel geduld moeten hebben. Of een paar handige ingangen. We geven je hier vast een aantal goede tips die je ongetwijfeld verder zullen helpen.

Als je een woning wilt huren in Rotterdam, dan is het aan te raden om je in te schrijven bij zoveel mogelijk woningbouwverenigingen. Je komt dan op een wachtlijst te staan en krijgt een melding zodra er een woning voor je beschikbaar is. Het kan even duren voor je een woning krijgt aangeboden; vaak krijgen de mensen die het langst op de lijst staan de eerste keus. Je hoeft een aangeboden woning niet per se te accepteren; doe dit dus alleen als de woning je past.

De beste kans die je hebt om snel een woning te huren in Rotterdam, is door je eigen netwerk te gebruiken. Met een beetje inzet kun je bovendien ook het netwerk van andere mensen gebruiken. Maak bijvoorbeeld gebruik van social media om je zoektocht naar een woning bekend te maken. Laat advertenties achter, vertel iedereen dat je op zoek bent naar een huis en vraag ze voor je uit te kijken. Dit kan wat overdreven lijken, maar de kans op goede resultaten is groter dan wanneer je maar afwacht tot er iets jouw kant op komt!

Afbeelding: Flickr account Vincent van der Plas

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019