Excite

Tips: woning huren Rotterdam

Veel mensen willen graag in Rotterdam wonen. Logisch, want het is niet alleen een mooie stad, maar ook een heel levendige stad. Je kunt er volop sporten, genieten van musea, er is voldoende onderwijs en je hoeft er ook niet altijd om werk verlegen te zitten. Het enige probleem is misschien het wonen: een woning huren in Rotterdam kan een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden.

Woning huren in Rotterdam

Sociale huur

Als je een woning wilt huren in Rotterdam en je begint met jezelf te oriënteren, schrijf je dan direct in bij verschillende woningstichtingen. Dan kom je op een lijst terecht en krijg je een telefoontje als er een huis is waar jij voor in aanmerking komt. Denk er wel aan dat je in veel gevallen met meerdere mensen moet concurreren voor dezelfde woning, dus reageer op tijd en neem de woning alleen als hij echt bij je past. Terwijl je ingeschreven staat, hoef je natuurlijk niet stil te zitten. Vertel aan iedereen die het wil horen dat je een woning wilt huren in Rotterdam. Je familie, je collega's, vrienden: je weet nooit of het misschien wat oplevert.

Particuliere sector

Ook kun je de particuliere huursector eens bekijken: veel mensen hebben een huis in Rotterdam, maar bieden dat om verschillende redenen te huur aan. Particuliere huur kan soms wat duurder zijn, maar je krijgt er meestal ook een wat meer comfortabele woning voor terug. Dit kan overigens ook een goede optie zijn als je om andere redenen niet in aanmerking komt voor een woning van de woningstichting.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020