Excite

Woning huren: verstandig of niet?

Het is de bekende vraag: een woning huren of kopen? Veel mensen zweren bij kopen, terwijl anderen juist weer veel liever huren. Het beste antwoord op de vraag ligt ergens in het midden en komt er vooral op neer dat je vooral moet kijken naar wat in jouw situatie het beste past. En dan kan kopen heel voordelig uitpakken, maar ook huren!

Een woning huren is heel gemakkelijk en flexibel. Dit is ideaal voor als je voor het eerst op jezelf woont, als je voor het eerst in een vreemde omgeving gaat wonen, of als je nog niet zeker bent van je toekomst: heb je een baan, of ben je je baan binnenkort misschien wel kwijt? Wil je settelen, of wil je nog reizen? In al deze gevallen is het heel prettig als je woonruimte een beetje flexibel is. Als je wilt gaan reizen, dan heb je geen tijd of zin om eerst je huis te verkopen. En doe je dat wel, dan is de kans dat je er flink op inlevert aanzienlijk. Je bent dan toch meer gebonden.

Een woning huren is ook verstandig als je eigenlijk eerst eens wilt kijken of wonen op jezelf, met bepaalde mensen of in een bepaalde omgeving wel iets voor je is. Bovendien geeft het je de mogelijkheid om te wennen aan wonen op zich. Dat je het huishouden moet doen, is vanzelfsprekend. Maar als je een koophuis hebt, dan ben je ook verantwoordelijk voor het onderhoud, het schilderwerk, het leeghalen van de dakgoten en het oplossen van lekkages, om maar even een paar dingen te noemen. Wie een woning huurt, heeft hier helemaal geen last van. Sterker nog; die kan gewoon de huisbaas bellen!

Afbeelding: Flickr account algo.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020