Excite

Woning Huren: waar moet je op letten?

De woningmarkt trekt nog steeds niet heel erg aan. Dat is niet verrassend, want ondanks het feit dat de prijzen al aardig gedaald zijn, is het voor bijvoorbeeld starters nog bijna niet mogelijk om een eigen woning te kopen. Als dat voor jou ook geldt, of als je liever geen heel langdurige verplichtingen aangaat, dan kan een woning huren een mooie optie zijn. Je betaalt dan vaak een iets hoger bedrag aan huur, maar daar staan ook veel voordelen tegenover.

Je ziet dat we net het meest gebruikelijke vooroordeel tegen een huis kopen noemden: veel mensen denken dat kopen duurder is dan huren. Dat is echt niet het geval, de hypotheek van een huis is vaak – mede dankzij de hypotheekrenteaftrek – veel lager dan de huur van een huis. Wel krijg je als huiseigenaar te maken met wat extra belastingen en kosten als onderhoud. Aan de andere kant houd je daar natuurlijk wel iets aan over: uiteindelijk is je huis van jou.

Als je een huis wilt huren, dan kijk je als eerste natuurlijk naar de omgeving en de prijs: je wilt waarschijnlijk vanwege je werk of familie op een bepaalde plek wonen en je hebt natuurlijk ook een bepaald bedrag te besteden. Kijk welke huizen in die categorie vallen. Als je iets gevonden hebt, informeer dan naar de voorwaarden van het contract. Dit is bij het huren van een huis het belangrijkst. Je wilt geen opzegtermijn van een jaar hebben en je wilt ook vooraf precies weten waar je aan toe bent voor wat betreft de kosten!

Afbeelding: Flickr account GViciano

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020