Excite

Handige tips bij een woning kopen in Duitsland

Een woning kopen in Duitsland doen steeds meer Nederlanders. Huizen over de grens zijn namelijk een stuk voordeliger en als je niet te ver Duitsland in trekt, kun je zelfs nog gewoon je baan in Nederland behouden, mocht je dat willen. Ook ben je dan alsnog snel bij familie die wel in Nederland blijft wonen.

Makelaars en het aanbod

In Nederland kun je duidelijk zien of een huis te koop staat: er staat een bord in de tuin of hangt een poster voor het raam. In Duitsland werkt dat anders. Daar worden huizen meestal niet zo duidelijk aangeprezen en zul je via een makelaar moeten ontdekken of een huis te koop is. Het werkt daarin ook minder vrijblijvend dan in Nederland; als je een bezichtiging wilt doen, dan moet je hiervoor een afspraak maken met de makelaar, waarbij je meestal vast wat persoonlijke gegevens achter moet laten. De makelaar krijgt namelijk pas provisie bij een verkoop en moet dan wel kunnen laten zien dat hij het huis verkocht heeft. Huizen staan niet bij één makelaar te koop, maar vaak bij meerdere makelaars. Het is belangrijk om te weten dat de kosten voor een makelaar in Duitsland voor rekening van de koper komen.

Snel aanbod zoeken

Natuurlijk kun je via internet gemakkelijk wel snel bekijken welke huizen te koop worden aangeboden. Ook in kranten is vaak een rubriek te vinden met huizen te koop. In grensgebieden staan die rubrieken ook in Nederlandse kranten. Tot slot zijn er een aantal Nederlandse makelaars die zich specialiseren in de verkoop van Duitse huizen. Soms is het echter beter om een Duitse makelaar te hebben, die precies weet hoe de markt in elkaar zit.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018