Excite

Woningmarkt herstelt zich langzaam

De woningmarkt voor koopwoningen herstelt zich langzaam en dat is goed voor starters. Veel jonge kopers zijn nu eindelijk in de positie dat zij aan de onderkant van de markt hun slag kunnen slaan. “We zien dat nu met name de jongere garde zijn kans pakt op de bodem van de markt. Een grote groep starters heeft een poos zitten wachten,” vertelt directeur van VBO Makelaars Hans van der Ploeg bij RTL Nieuws.

Nieuwe regels

De belangrijkste oorzaak van het aantrekken van de markt, is dat het duidelijker worden van de nieuwe regels die het kabinet instelde rondom hypotheken en woningaanschaf. “We hebben sterk de indruk dat potentiële kopers, doordat alle kabinetsmaatregelen inmiddels genomen zijn, weten waar ze aan toe zijn,” vertelt van der Ploeg. “Ik zie het enthousiasme in de markt terugkomen.”

Makelaars

Ook voor de makelaars is dat teruggevonden enthousiasme op de woningmarkt goed nieuws. “We zijn tevreden dat het nu een beetje los komt. We zien een toename in het aantal bezichtigingen en het aantal verkopen. Onze makelaars zijn weer met vol goede moed aan de slag. We zijn heel blij dat mensen weer positiever worden.”

Starters

Volgens van der Ploeg zijn starters de sleutel tot het verder aantrekken van de woningmarkt. “Het is heel belangrijk dat starters weer vertrouwen hebben gekregen in de woningmarkt. Zodra de starter weer aan de slag gaat, komt de woningmarkt weer op gang, ook in de hogere prijsklassen.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021