Excite

Woonaccessoires voor een landelijk interieur

In Nederland hebben we een mooie interieurtraditie om kleine huizen groot te laten lijken. Een landelijk interieur is dan misschien niet het eerste waar je aan denkt op drie hoog achter, maar toch kun je met woonaccessoires een landelijk gevoel aan je huis geven. Daarnaast is landelijk wonen al jaren een echte trend. Wil je ook een landelijke look en feel in je interieur? Hier lees je tips en voorbeelden.

Tips voor een landelijk interieur

Een landelijk interieur in een flatje klinkt misschien als een hele opgave, maar niets is minder waar.

  • • Begin met het creëren van zoveel mogelijk ruimte. Verf de wanden in een lichte kleur wit of zand en ga voor een donker houten vloer, een wit geverfde vloer of antraciet tegels in bijvoorbeeld de keuken.
  • • Kies zoveel mogelijk voor robuuste materialen zoals hout, gietijzer, wol en leer.
  • • Ga voor zichtbare opbergruimte in de vorm van oude koffers, dekenkisten, rieten manden en planken aan de muur met mooie opbergdozen.
  • • Een landelijk interieur kenmerkt zich verder door een natuurlijk inval van licht. Dat betekent geen vitrages of transparante gordijnen overdag, maar enkel stoer lichtdichte gordijnen voor ’s nachts.

Woonaccessoires landelijk: voorbeelden

Woonaccessoires en landelijk gaan hand in hand. Dat rustieke, ruimtelijke gevoel creëer je namelijk niet alleen met natuurlijke tinten en hout, maar ook met roestig ijzerwerk en verweerd riet. Dierlijke materialen doen het altijd goed, zoals bont en dierenhuiden op de vloer, of een gewei aan de muur. Denk verder aan verweerd houtwerk in bijzettafels, kastjes en deuren. Aan wollen geruite dekens en plaids, gehaakte of patchwork spreien op het bed, grove breisels op de bank en oude scheepslampen of gietijzeren olielampjes.

Landelijk wonen

Wil je nog meer inspiratie opdoen wat betreft landelijk wonen en de juiste woonaccessoires voor een landelijk interieur? Dan zijn er verschillende tijdschriften op de markt die precies aansluiten op deze woontrend, denk aan ‘Wonen Landelijke Stijl’ en ‘Ariane at Home’. Als je thuis bent in de social media, zoek dan op Pinterest naar andere fans van landelijk wonen en wissel ervaringen en tips uit.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021