Excite

Zo vind je woonruimte in Duiven

Eigen woonruimte in Duiven; veel mensen willen het graag. Duiven ligt namelijk lekker in de buurt van Arnhem, heeft prima verbindingen met het openbaar vervoer, maar kent niet dezelfde drukte als in Arnhem te vinden is. Maar net zoals in veel andere plaatsen in de buurt van grotere steden, is het niet makkelijk om daar betaalbare en geschikte woonruimte te vinden. Met deze tips heb je natuurlijk nog geen garantie op een nieuw plekje, maar wel een voorsprong op de rest!

Inschrijven bij corporaties

De eerste stap is altijd het inschrijven bij woningcorporaties. In Duiven is Vestia een van de grootste woningcorporaties. Dat betekent een flinke aanwas in nieuwe woningen, maar natuurlijk ook een flinke wachtlijst. Door je op tijd in te schrijven, sta je op het moment dat het écht nodig is ineens weer een stuk hoger op de wachtlijst. Het is verstandig om het niet alleen bij inschrijven te laten, maar ook regelmatig contact op te nemen met de mensen op kantoor, zodat ze goed weten wie je bent. Als je urgentie hebt, is dit natuurlijk helemaal belangrijk. Een keertje langs komen kan soms ook een goed idee zijn.

Particuliere huur

Er is altijd nog een alternatief: particuliere huur. Het aanbod is tegenwoordig veel groter dan een aantal jaar terug, omdat veel mensen hun huis vanwege de crisis niet verkocht krijgen, terwijl ze al wel een nieuw huis hebben gekocht. Zij bieden hun oude woning dan te huur aan. Vaak nog zelfs (deels) gemeubileerd, omdat ze het bewoonbaar willen laten lijken voor mogelijke kopers.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020