Excite

Woontrends voor kerst 2013

De kerst staat weer voor de deur. De periode om je huis helemaal om te toveren in kerstsfeer is dan ook meteen aangebroken. Met deze tips is je huis helemaal ingericht volgende de laatste woontrends van kerst 2013.

Uitbundig maar huiselijk

De woontrends voor Kerst 2013 staan in het teken van uitbundig maar huiselijk. Uitbundigheid vinden we terug in de vele versieringen, een groots kerstdiner, meerdere kerstbomen en zowel binnen als buiten het huis hullen in kerstdecoraties. Huiselijkheid vind je in het combineren van nieuwe en oude spulletjes, en het zelf maken van woonaccessoires voor kerst. Ook de kleuren in de kerstboom gaan terug naar een traditionele kerst: wit, zilver en goud.

Scandinavische kerst

Een Scandinavisch interieur is geen nieuwkomer in de woontrends. Ook voor Kerst 2013 speelt de warme, landelijke sfeer van een Scandinavische kerst een belangrijke rol in de interieurbranche. Denk bij een Scandinavische sfeer aan een combinatie van wit en rood met een belangrijk accent op de combinatie van (onbewerkt) hout met een whitewash. Dit seizoen kun je veel woonaccessoires kopen die geïnspireerd zijn op Noorse en Zweedse breipatronen. Denk aan kussenslopen en sokken voor bij de open haard, maar denk ook aan leuke spulletjes om je tafel te dekken voor het kerstdiner. Zoals servetten, tafellopers, kaarsen en servies met een breipatroon.

Landelijke kerst

Ook een landelijk interieur heeft een bijpassende stijl voor een landelijke kerst. Daarbij zien we veel geruite stoffen, zoals kussenslopen van rood wit geblokte stof, maar ook veel zandtinten. In de boom hangen we kerstballen in mat wit en brons. Om echt de kerstsfeer in huis te halen decoreer je de woning met dennetakken, zilver gespoten denne-appels en takken met rode besjes. Vergeet ook niet een tak ‘mistletoe’ of maretak op te hangen boven de deurposten!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020