Excite

Zelf armbanden maken met allerlei materialen

Zelf armbanden maken is leuk om te doen in je vrije tijd. Het is ontspannend en er komt een leuk resultaat uit. Het kan met verschillende materialen.

Kralen van hout, glas of kunststof

De meest bekende armbanden zijn armbanden met kralen van hout, glas of kunststof. Vooral kunststof wordt tegenwoordig veel gebruikt. Hout wordt vaak gebruikt wanneer ouders met hun kinderen armbanden gaan rijgen.

Glas wordt niet heel vaak gebruikt, omdat het vaak duurder is dan kunststof. Dit geldt ook voor kralen van hout, al zijn die vaak wel goedkoper dan de glazen variant. Bovendien is hout wat lastiger om te vinden.

Bedels

Je kunt in de armband bijvoorbeeld ook bedels verwerken. Dat kunnen allerlei bedels zijn. Zo kun je bij een theeleut denken aan bedels van theekopjes, theepotjes, lepels, koekjes etc. Bij een vogelkenner kun je denken aan vogels aan de armband of bijvoorbeeld blauwe kralen - het blauw van de lucht.

Gehaakte kralen

Je kunt natuurlijk je kralen ook haken. Daar moet je de haaktechnieken onder de knie hebben. Ook is katoen of wol nodig, maar met katoen is het eindresultaat mooier en dat is ook duurzamer dan bijvoorbeeld acryl. Ook heb je vulling nodig om je kralen te vullen. Gehaakte kralen zijn meestal niet te koop bij kralenwinkels, dus die zul je zelf moeten maken, maar als je het haken onder de knie hebt, kan het origineler zijn dan armbanden met kralen van hout of kunststof.

Waar rijg je de kralen aan?

Je kunt de kralen aan verschillende soorten materiaal rijgen. Doorzichtig plastic nylon (visdraad), elastiek of een ketting van ijzer of zilver. Ook kun je door de kralen een kettelstiftje doen. Dan krijg je een oogje eraan en deze kun je aan de ketting hangen.

Slotjes

Het mooiste is om een armband te laten sluiten met een slotje. Dan past hij precies en sluit hij mooi aan. Slotjes zijn ook te koop bij kralenwinkels. Je hebt verschillende kleuren en materialen. Bovendien heb je meestal een knijpkraal nodig om de armband mooi 'af te sluiten'. Deze vind je daar ook, net zoals tangetjes om de knijpkraal dicht te buigen.

Kralen kopen

Er zijn verschillende kralenwinkels waar je kralen kunt halen. Zo is Beadies een van de bekendere kralenwinkels. Beadies zit in Groningen, Amsterdam en Utrecht en ze zijn online te vinden. Beadies is vaak wel redelijk prijzig, maar er zitten bijzondere kralen bij die zeker de moeite waard zijn.

Verder is er online sayila.nl waar een ruime keuze is aan kralen in allerlei soorten en maten en van allerlei materialen.

Ook de Xenos heeft tegenwoordig een aantal soorten kralen om te gebruiken. Bij de Xenos is het een vriendelijk prijsje.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019