Excite

Zelf een dagplanner maken geeft rust

Zelf een dagplanner maken kan zeer handig zijn. Met name door alle bezigheden die onze dag vullen tegenwoordig. Ook kan een dagplanner een uitkomst zijn voor jouw kind. Met een dagplanner ben je voorbereid en vul je de dag productief in.

Waarom een dagplanner

Door zelf een dagplanner te maken haal je het maximale uit je dag. Met een dagplanner worden zaken niet vergeten en voorkom je dat je te veel tijd besteedt aan een activiteit. Het komt met regelmaat voor dat de dag voorbij vliegt en je niet gedaan hebt wat je wilde doen. Een dagplanner voorkomt dit.

Maak je hoofd leeg

Een dagplanner maak je de dag ervoor, aan het einde van de dag. Door de dagplanner in de avond te maken, maak je het hoofd leeg. Zo ben je niet gedwongen informatie te onthouden en creëer je rust in je hoofd. Dit geeft een goede nachtrust. De volgende dag kun je uitgerust aan je dag beginnen en kun je direct aan de slag.

Een doel

Met een dagplanner voorkom je taken voor je uit te stellen. Door per taak een tijd vast te stellen, rond je sneller je taken af. Daarnaast kan je per dag een doel vast stellen. Zoals ‘huis schoonmaken’ of ‘administratie afronden’. Met een doel in je hoofd werk je dagelijks ergens naar toe. Werken met een doel maakt een dag overzichtelijker en productiever.

Voor wie nuttig

Een dagplanner is voor iedereen aan te raden die moeite heeft zijn dag goed in te delen. Maar vooral met kinderen is een dagplanner een uitkomst. Een dagplanner zorgt voor overzicht. Als je zelf een dagplanner gebruikt en een voor je kind gebruikt, zorgt dit voor veel rust in het gezin.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020