Excite

Het zelf maken van een cadeaubon

Het zelf maken van een cadeaubon is niet heel moeilijk. Het kan op de computer, maar ook met papier of karton en stiften.

Een cadeaubon zelf maken is ontzettend origineel en je bepaalt zelf wat je er wel en wat je er niet op wilt hebben. Sommige mensen vinden het niets om bonnen van winkels te krijgen, omdat daar niet over nagedacht lijkt te zijn. Wanneer je een bon zelf maakt, steek je er moeite en tijd in. Veel mensen waarderen dit.

De gelegenheid

Een cadeaubon kun je prima geven bij allerlei gelegenheden en allerlei soorten bonnen. Wanneer je een bon zelf maakt, ben je helemaal vrij in wat je erop zet. Je kunt bijvoorbeeld een bon maken voor een dagje naar een welnesscenter of een bon voor een uitje met jou. De keuze hangt van de gelegenheid af en is verder helemaal aan jou.

Het maken van de cadeaubon

Op de computer

Op de computer zijn er verschillende programma's waarmee je een cadeaubon naar eigen wens kunt maken. Dit kan in een simpel programma als het programma Paint dat standaard op een Windowscomputer zit, maar vaak wordt het mooier wanneer je bon ontwerpt met een programma als Adobe Photoshop of Indesign. Deze laatste programma's zijn echter niet gratis en behoorlijk prijzig. Je kunt eventueel wel een trial-versie downloaden om het programma uit te proberen. Naast dat je een goed grafisch programma moet hebben, moet je ook beschikken over een goede printer die goed kleuren kan printen. Voor een nog perfecter finish kun je bijvoorbeeld speciaal fotopapier gebruiken.

Papier

Een cadeaubon hoeft niet per se op de computer gemaakt te worden. Niet iedereen heeft de juiste software en niet iedereen is even handig met deze programma's. Of misschien vind je knutselen gewoon veel leuker. Zelf een cadeaubon maken kan ook met stevig papier of karton en bijvoorbeeld stiften. Stevig papier en stiften zijn in de meeste winkels wel te krijgen op de afdeling waar de creatieve spullen liggen. Ook zijn er speciale hobbywinkels als Pipoos waar je een kijkje kunt nemen voor goede materialen.

Met het zelf maken van een cadeaubon kun je eigenlijk heel veel kanten op. Je kunt erop tekenen, schilderen, maar ook een collage maken. Het is net wat voor bon het is en wat je goed kunt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020