Excite

Zelf je sneakers ontwerpen

Sneakers zijn al jaren een terugkerend fenomeen in het Nederlandse en de populariteit van dit schoeisel stijgt nog steeds. Vooral onder jongeren zijn ze erg geliefd. Met zo'n grote groep aan mensen, is de kans groot dat je met dezelfde schoenen rondloopt als Jan en alleman. Je eigen sneakers ontwerpen is dan ook dé manier om je van de menigte te onderscheiden.

De geschiedenis over de sneaker

Een van de eerste sneakers waren de Chuck Taylor All Stars van het merk Converse. Deze waren bedoeld als basketbalschoenen, maar werden erg populair in the grunge scene (denk bijvoorbeeld maar aan Nirvana).

Tegenwoordig mogen deze schoenen niet meer gebruikt worden bij basketbal. Dat betekent niet dat de All Stars zijn verdwenen. In tegendeel, ze zijn juist nu weer erg trendy. Het is dan ook bijna niet voor te stellen dat slechts een paar decennia geleden de sneaker nergens te vinden was op straat.

Jongeren dragen sneakers tegenwoordig steeds vaker als mode-item. En zoals het gaat met modegrillen, spelen merken een belangrijke rol. Bekende merken van sneakers zijn bijvoorbeeld Nike, Reebok, Converse, Asics en Adidas.

Zelf sneakers ontwerpen

Tegenwoordig is het hip om kleding te dragen die niemand anders draagt. De meeste mensen maken hun kleding 'eigen' door er bijvoorbeeld in te knippen. Bij schoenen gaat dit uiteraard niet zo makkelijk. Maar een aantal grote sneakermerken springen in op deze vraag naar unieke kledingstukken en schoenen door je de mogelijkheid te geven zelf je sneakers te ontwerpen. Het gaat onder meer om de merken Nike, Converse en Adidas.

Nike

Op de site van Nike kan een eigen schoen worden ontworpen. Hier kun je kiezen uit mannen -, vrouwen - of kinderschoenen. In de speciale 'schoenbuilder' op de site kun je eigenlijk alles aanpassen.Je kunt kiezen welk model schoen je wilt, welke kleuren, welke veters, wat voor kleur de zool moet worden. Alles. De schoenen worden geproduceerd en naar je toegezonden. De prijzen van de verzending en van de schoenen verschillen. Dit ligt eraan welk model je hebt. Het maken van de schoenen op de site kan zonder een account, maar als je de schoenen echt wilt hebben, moet je je registreren op de site van Nike.

Converse

Op de site van Converse kun je ook je eigen schoenen ontwerpen. Er is keuze uit meerdere modellen en een heleboel kleuren. De prijzen zijn afhankelijk van welk model je kiest. Er zijn meerdere modellen die je kunt kiezen en elk heeft zijn eigen prijs. Niet alle modellen worden naar Nederland verstuurd, dus let goed op als je een paar gaat maken.

Op de site van Converse moet je je ook registreren als je je zelf ontworpen schoenen wilt kopen. Als je alleen maar creatief wilt zijn en alleen wilt ontwerpen, dan kan dat zonder account.

Adidas

Ook op de website van Adidas staat een programma om je eigen schoenen te maken. Ook hier kun je kiezen uit alle modellen en kleuren die ze hebben. In tegenstelling tot de vorige twee sites is het hier even zoeken naar het programmaatje om je schoenen mee te kunnen customizen. De prijs van je zelf ontworpen sneakers is afhankelijk van welk model je neemt en wat je er allemaal aan verandert. Verzending naar Nederland is mogelijk zolang je je maar hebt geregistreerd op de website.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019