Excite

Zelf een tattoo ontwerpen

Ben je creatief en wil je graag zelf een tatoeage ontwerpen voor op je lichaam? Dat kan heel goed. Het zelf ontwerpen van tatoeages wordt door veel mensen gedaan. Je hebt dan iets persoonlijks op je lichaam staan en dat kan vaak veel betekenis hebben. Er zijn echter wel dingen waar je op moet letten en waar je rekening mee moet houden.

Details in het ontwerp

Veel details in een ontwerp van een tatoeage werken vaak niet. Lijntjes die te dicht bij elkaar zijn of teveel priegelwerk in een kleine tatoeage zijn vaak niet te halen. Ook moet je er rekening mee houden dat de inkt een klein beetje kan uitlopen. Zitten er teveel details in het ontwerp, dan loop je het risico dat het één groot zwart vlak wordt.

Kleurgebruik

Tatoeages met kleuren kunnen prima worden gezet, maar let wel op de kleuren die je kiest. Vaak is het moeilijk om de precieze kleur te laten zetten en ook meerdere kleurtinten is niet altijd haalbaar (denk aan verschillende kleuren groen). Er kan wel gemengd worden met kleuren, maar het zal qua kleur nooit precies hetzelfde kunnen worden.

Tatoeage-artiest

Wanneer je zelf een tatoeage ontworpen hebt, is het raadzaam om toch altijd goed te luisteren naar het advies van de tatoeage-artiest. Sommige ideeën kunnen goed zijn, maar de uitwerking kan wellicht beter. Ook kan hij advies geven over de plek waar je de tatoeage laat zetten en of het wel goed overkomt. Luister goed naar dit advies: de tatoeage-artiest weet waar hij over praat.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021