Excite

Zelf een tuin ontwerpen

Een tuin is een verlengstuk van je huis. Als het weer het toelaat kun je er lekker eten of gewoon gezellig rondhangen. Het is dus belangrijk dat je tuin ook gezellig is. Natuurlijk kun je daar iemand voor inhuren, maar dan kun je er ook gelijk op rekenen dat je diep in de buidel moet tasten. Zelf je tuin ontwerpen, kan best. Met deze handige tips en weetjes heb je in een mum van tijd je tuin omgetoverd tot een waar relaxparadijs.

Ontwerpen

Voor je begint met het aanleggen van je tuin moet je natuurlijk eerst alles ontwerpen en inplannen. Verdeel je tuin in drie gedeelten: een zitgedeelte, een loopgedeelte en een plantgedeelte.

Begin eerst met het zitgedeelte. Bekijk waar je het beste de tuinmeubelen kunt neerzetten en meet hoeveel plek je voor het zitgedeelte nodig hebt. Houd ook rekening met een barbecue. Het zou niet zo fijn zijn als je barbecue zo dicht bij de tafel komt te staan dat je eigenlijk niet eens meer kan ademen door de rook.

Het loopgedeelte is het gedeelte dat je vrij laat om van en naar je schuurtje of tuinhuisje te lopen (mocht je dat hebben) of een plek voor kinderen en huisdieren om vrij en veilig rond te lopen en te rennen. Tot slot ontwerp je een plantgedeelte voor de planten of eventueel voor een moestuintje of kruidentuintje.

Planten

Let bij het kopen van planten op dat je niet teveel verschillende soorten planten koopt. Kies voor twee tot drie soorten planten die geen bloemen geven en koop twee tot drie soorten die wel bloemen geven. Neem geen bloemen die in dezelfde periode bloeien. Neem bijvoorbeeld één die in de lente bloeit en een die in de zomer bloeit. Op die manier heb je over een langere periode plezier van je planten.

 

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021