Excite

Zo bied je woningen te koop aan!

Op dit moment staan er ontzettend veel woningen te koop: veel mensen willen verhuizen, maar de woningmarkt ligt vrijwel stil. Mensen bieden dus wel hun huis te koop aan, maar kopen zelf pas iets op het moment dat hun huis verkocht is. Als je niet wilt dat je woning jarenlang te koop staat, dan zul je hier iets voor moeten doen: aan de prijs, of aan de uitstraling van je huis. Hierbij een aantal waardevolle tips!

Woningen die te koop aangeboden worden, worden nog veel te vaak niet opgeruimd. Dit is funest voor de eventuele verkoopkansen, want dit maakt het veel moeilijker voor kopers om zich voor te stellen hoe zij in dit huis zouden kunnen wonen. Bovendien zorgt een rommelige – of zelfs smerige – indruk er vaak voor dat mensen het idee hebben dat de prijs wel wat naar beneden kan. Dat is vast ook niet iets waar je op zit te wachten!

Zodra je je huis te koop zet, is het zaak om te denken vanuit eventuele kopers. Dat betekent dat je niet alleen alles netjes bijhoudt, kleine klusjes nog even afwerkt en misschien vast wat spulletjes wegdoet, maar ook dat je eventueel kijkt of er nog verbouwingen mogelijk zijn. Zelf een nieuwe keuken plaatsen kan je vijfduizend euro kosten en tienduizend euro opleveren. Ook een likje verf kan een kleine investering zijn die zeker de moeite waard is. Doe dit ook als je er eigenlijk geen zin in hebt, want het geld dat dit je oplevert, kun je weer gebruiken voor je nieuwe huis!

Afbeelding: Flickr account Photocapy

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020