Excite

Zo koop je een nieuw navigatiesysteem

Er zijn vandaag de dag talloze extra opties voor een navigatiesysteem. Zo kun je kiezen voor een systeem dat spraakgestuurd is. Kun je eindelijk eens wat terugzeggen als het navigatiesysteem roept dat je linksaf moet. Natuurlijk zijn de extra’s niet het belangrijkste van je navigatiesysteem. Er zijn verschillende punten waar je goed op moet letten voor je tot een aankoop overgaat.

Probeer een navigatiesysteem eerst een keer uit. Vaak kan dit in grote winkels, en in andere gevallen kun je vragen om een demonstratie. Went de bediening snel? Begrijp je hoe het systeem werkt? Uiteindelijk moet je er zelf mee kunnen werken, dus is het belangrijk dat je niet in het wilde weg een navigatiesysteem koopt waar je vlak voor vertrek eerst vijftien handleidingen moet doorspitten.

Een tweede punt van aandacht is de taal die bij het navigatiesysteem hoort. Soms kun je een systeem goedkoper krijgen doordat er maar één taal beschikbaar is. Is dat Nederlands, dan is dat natuurlijk geen probleem. Is het Vlaams, dan moet je er rekening mee houden dat bepaalde uitdrukkingen net wat anders zijn. Engels is voor de gemiddelde Nederlanders ook geen probleem, maar vereist soms net wat meer concentratie. Kortom: kies een taal waar je mee overweg kunt.

Vroeger kocht je per land een kaart. Nu is dat ook zo. Toch zitten er vaak diverse kaarten bij de aanschaf van je navigatiesysteem inbegrepen. De meest voorkomende kaarten zijn die van de Benelux, Europa en West-Europa. Wil je toch alleen in Nederland blijven, dan is de Benelux voldoende. Dat kan je geld besparen. Uiteindelijk wil je komen waar je moet zijn, maar dan niet tegen een te hoge prijs.

Afbeelding: Flickr, CornérStoné

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021